top of page
  • Facebook | Het Inzicht
  • Instagram | Het Inzicht
  • YouTube - Het Inzicht
  • Antoon Verwer | Het Inzicht | LinkedIN
DSC04814 copy.jpg

Cursus Sjamaan

 

 

Je maakt kennis met verschillende facetten van het sjamanisme, doorgegeven door de bekende sjamaan Joska Soos. Naast de leringen van Joska Soos is er veel ruimte voor uitleg van het medicijnwiel. Je hebt slaap-, waak- en zuiver bewustzijn. Als je slaapt (wat je ook kan doen als je ‘wakker’ bent) of als je waakt en bijvoorbeeld stress hebt, ben je niet in zuiver bewustzijn. Als je niet in zuiver bewustzijn bent, is het leven wat je leidt niet compleet.

 

Antoon, sjamaan Drayan Gyalpho neemt je in deze spirituele training graag mee langs de verschillende facetten van jouw zuiver bewustzijn. We gaan veel voelen aan en in ons lichaam. Zo wakkeren we onze heldere vermogens aan om meer onderscheidingsvermogen te creëren in hetgeen we ervaren.

 

Hierdoor ontwikkel jij steeds meer zuiver bewustzijn en je Atma ofwel goddelijk bewustzijn. Je hoeft geen sjamaan te zijn, deze leer is voor eenieder die geïnteresseerd is in het sjamanisme.

 

In zes lessen leggen we een mooie basis. De cursus gaat – naast een stuk kennisoverdracht – vooral over ervaren en energetische overdracht.

 

 

Geïnspireerd door Joska Soos

Joska Soos (1921-2008)

Joska was Hongaar en kreeg in zijn kinderjaren kennis en ervaringen mee van de lokale dorpssjamaan Tamas Bàcsi. Dit vulde hij later aan met inzichten die hij opdeed bij een groep Tibetaanse lama’s in Londen. Joska is naar België gevlucht tijdens de oorlog in Hongarije en heeft daar een jaar lang in de grotten gewerkt. Daarna is Joska praktiserend Sjamaan geworden in het dorpje Merksem nabij Antwerpen. Hij gebruikte allerlei etnische instrumenten zoals klankschalen, drums en bellen om verschillende staten van zijn te beleven en om sjamanisaties te geven. Ook was Joska kunstenaar.

“Het sjamanisme reikt middelen tot groei, zelfhulp en verdieping aan, maar het is een levensinstelling, geen strikte leer of religie, en het is cruciaal dat je de ervaring zélf opdoet. Het sjamanisme heeft geen enkele waarde als ze niet geleefd, beleefd en doorvoeld wordt. Het sjamanisme is de oervorm van de mens om zichzelf te helpen op fysiek, psychologisch en spiritueel vlak. Alle grote religies en spirituele stromingen hebben grote of kleine stukken van het sjamanisme overgenomen. Het sjamanisme komt in de eerste plaats van binnen en spreidt zich dan naar buiten. Het gaat dus niet over iets buiten jezelf ‘halen’, maar om aanwezig zijn in jezelf. Dat is hard werken! Je kunt je jarenlang toeleggen op allerlei technieken en meditaties en toch niet heel veel bereiken. Je progressie hangt samen met je genetische achtergrond en – vooral – met je motivatie. Je moet van aanpakken weten, erachter zitten en trainen zoals een sportman. Zo werkt het nu eenmaal: ook in de spiritualiteit geldt dat oefening kunst baart. Natuurlijk mag er gelachen worden en is vreugde allerminst uitgesloten.”

Het volgende komt aan de orde:

• Introductie Joska Soos en sjamanisme

• Uitleg medicijnwiel

• Introductie en ervaren van de elementen

• Sjamanisatie en ervaren van de zeven sjamanistische zegeningen

• Introductie van de negen harten

• Introductie negen lagen van bewustzijn

• Introductie van de vijf sjamaanse sferen

Praktische informatie:

 

Deze training wordt gegeven op 6 avonden van 19:00 - 21:30


Investering: € 399,00

Conference_room7.jpg

Reacties van deelnemers

"Beste Antoon, ik was tot op heden nogal sceptisch over alles wat met spiritualiteit te maken had. Jij hebt dit tastbaar gemaakt voor mij en hierdoor kan ik dit fenomeen nu ook écht ervaren. Bedankt!"

- Rudolf

In deze workshop beleef ik elke keer weer meer: meer ruimte, diepere hartslag, meer begrip voor alles in het universum en tegelijkertijd een stevige basis in mezelf. En vooral meer inzicht in mijn eigen rol in mijn bestaan. Soms ga ik zo verwachtingsvol heen, dan komt de ervaring pas later, ik zit mezelf nog steeds wel eens in de weg en wil dan teveel zelf bereiken in plaats gewoon beleven. Gewoon ZIJN. Dat is wel de allerbelangrijkste les die ik heb geleerd bij Antoon. 

- Mylene

"Beste Antoon, wat ben jij een bijzonder mens. Het is heel speciaal om sessies van jou te mogen bijwonen. De cursus Sjamaan leek mij helemaal niet geschikt voor mijn (lichamelijke) klachten, maar door jouw aandringen en overtuiging ben ik eraan begonnen. Nu 5 basislessen verder en helemaal geen spijt van. Erg fijn!"

- Peter-Jan

Ook reageren?
We horen graag wat jouw ervaring was bij Bewustwordingscentrum Het Inzicht!

bottom of page