top of page
  • Facebook | Het Inzicht
  • Instagram | Het Inzicht
  • YouTube - Het Inzicht
  • Antoon Verwer | Het Inzicht | LinkedIN

Body Stress Release

Laat je lichaam aan het woord

Jouw lichaam heeft de leiding tijdens deze diepgaande sessies. We laten je lichaam aan het woord en wij luisteren.

 

De laatste jaren heb ik mij meer verdiept in de polyvagaal theorie (Poly betekent 'meer' en vagaal betekent 'zenuw') die er vanuit gaat dat het zenuwstelsel zich wil verdedigen bij stress ervaringen. Die ervaringen liggen verankerd in ons lichaam. Door mijzelf te verdiepen in de kennis van Stephen Porges - de grondlegger van de Polyvagaal theorie - en ook de kennis van Bessel van der Kolk te combineren met klank heb ik geleerd om via verschillende methodes diepe ontspanning bij mensen te weeg te brengen. Dit is helend bij pijn en trauma waar het lichaam mee te maken heeft.

 

Bij Het Inzicht breng ik je op een veilige, liefdevolle en zachte manier in contact met de onverwerkte emoties in je lichaam.  We gaan samen onderzoeken wat voor emoties dat zijn. Je gaat je lichaam en haar emoties leren kennen en je zult gaan merken dat je door simpele doelgerichte oefeningen samen met je lichaam het zelfhelend vermogen kan aanroepen. De klanken van de klankschalen en andere instrumenten ondersteunen het proces om stress te verminderen.

 

Elke ervaring die we doen wordt opgeslagen in ons lichaam. Als een geweldige database archiveert ons lichaam alles nauwkeurig. Ingenieus als het is. Het is dus belangrijk om aandacht te brengen naar de sensaties in ons lijf, zodat we leren luisteren naar haar taal. Het lichaam met haar onverwerkte emoties is een trigger voor stress klachten. En een lichaam die continu stress heeft is ziekmakend.

 

Ongemerkt denken veel mensen dat stress bij het leven hoort en overleven ze de dagen. Bezig met de ander en alle werkzaamheden die gedaan moeten worden. Bezig met alles buiten zichzelf. Velen hangen tegen een burn out aan, of zijn al jaren uitgeblust. Stress klachten is gewoon geworden, maar niet normaal.

 

Weet jij dat je onverwerkte emoties in je lichaam hebt of zou je dat willen onderzoeken?

 

Deze body stress release is zoveel anders dan je eerder hebt meegemaakt. De klanken die het proces ondersteunen stimuleert het lichaam om stress en onverwerkte emoties die opgeslagen liggen in het lichaam los te laten. Je onderbewuste gaat zich verbinden met het bewuste, dan kom je weer thuis bij jezelf. Het zelfhelende vermogen wordt aangesproken en levensenergie kan weer stromen.

What comes up can go down.

~ Peter Levine ~

Praktische informatie

Een consult duurt ongeveer 90 minuten. 

Voorbereiding voor een maximaal resultaat:

  • Draag gemakkelijk zittende kleding.

  • Drink na afloop veel water.

bottom of page